Zelenszkij: Mi lesz, ha a világ megtudja a teljes igazságot, hogy mit tett az orosz hadsereg Mariupolban?

háború
2022 április 08., 04:19

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök esti beszédében úgy fogalmazott, Borodjankában, szintén Kijev elővárosában „a pusztítás sokkal borzalmasabb, mint Bucsában”, az orosz megszállóknak „még több áldozatuk van”.

Beszédét ezután folytatta a kérdéssel, hogy „mi lesz, ha a világ megtudja a teljes igazságot, hogy mit tett az orosz hadsereg Mariupolban?”

Szerinte Mariupol szinte minden utcájában azt látni, mint Bucsában és Kijev más elővárosaiban az oroszok kivonulása után. „Ugyanazt a kegyetlenséget, ugyanazokat a szörnyű bűnöket.” Zelenszkij ezután azt mondta, hogy egyre több hír érkezik arról, hogy az orosz propagandisták „tükörválaszra” készülnek a Bucsában látottakkal kapcsolatban, és a mariupoli áldozatokat is „úgy fogják bemutatni, mintha nem az orosz hadsereg, hanem a város ukrán védői ölték volna meg őket”. Zelenszkij szerint „a megszállók összegyűjtik az utcákról a holttesteket, hogy a kidolgozott propaganda-forgatókönyveknek megfelelően máshol felhasználják őket”.

„Olyan megszállókkal van dolgunk, akikben semmi emberi nem maradt” – mondta Zelenszkij, aki szerint a felelősségre vonás elkerülhetetlen.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.