Elon Musk adakozása: valójában 3 millió dollárért kapcsolta rá Ukrajnát a Starlinkre

háború
2022 április 09., 12:21
comments 5
Elon Musk
photo_camera Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

Az orosz-ukrán háború elején Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális átalakulásért felelős miniszter betaggelte Twitteren Elon Muskot, hogy kapcsolja már rá Ukrajnát a Starlink műholdas internethálózatára, a Tesla/SpaceX-vezér pedig ezt meg is tette.

Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke márciusban többször is azt mondta: „Nem hiszem, hogy az USA pénzt adott volna nekünk, hogy terminálokat küldjünk Ukrajnának”.

De a The Technology 202 megszerzett dokumentumokat, amik szerint az amerikai kormány több millió dollárt fizet a berendezések egy részéért és az Ukrajnába szállításért. Az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) közel 1500 darab Starlink terminált vett, darabját 1500 dollárért, és még 800 ezer dollárt fizet a szállításért, tehát a SpaceX több mint 3 millió dollárt kapott az Ukrajnába küldött cuccokért. (WaPo via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.