A Meta 26,8 millió dollárt költött Zuckerberg és családja védelmére

április 11., hétfő 19:03
1

Mark Zuckerberg védelmi költségei folyamatosan emelkednek, messze meghaladva a hasonló technológiai vállalatok kiadásait. A Meta, korábban Facebook néven ismert közösségi médiaóriás 2021-ben több mint 15,2 millió dollárt költött vezérigazgatójának otthoni védelmével és utazásaival kapcsolatos kiadásokra – derül ki egy friss hatósági jelentésből.

Ez nem tartalmazza azt a további 10 millió dollárt, amit Zuckerbergnek adtak adózás előtti támogatásként családja biztonságának érdekében, valamint további 1,6 millió dollárt, ami egy magánrepülőgép személyes használatára megy el.

A cég összesen 26,8 millió dollárt fizetett a 37 éves Zuckerbergnek és családjának védelméért tavaly, ami 6 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A jelentés a rendszeres utazásoknak, a Covid-19-hez kapcsolódó protokolloknak és a piaci áremelkedésnek tulajdonította a magasabb költségeket. Zuckerberg ezen kívül évi 1 dollár fizetést kap. Egyéb bónuszban vagy tőkével kapcsolatos jutalomban nem részesül. 2022-től a cég fedezi Zuckerberg magánutazásait is.

A megnövekedett törvényhozói, szabályozói és médiafigyelem Zuckerberg nevét egyenértékűvé teszi a Metával. A jelentés szerint "a céget érő negatív kijelentések közvetlenül érintik Zuckerberget".

A cég az elmúlt évben szigorú ellenőrzés alá került, főként a Frances Haugen által nyilvánosságra hozott bizalmas dokumentumok miatt, melyek szerint a Facebook a tartalmak moderálásával szemben a profit maximalizálását helyezi előtérbe. (Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt