Egyelőre csak a Momentum és Hadházy Ákos bojkottálja a parlament alakulóülését

POLITIKA
2022 április 11., 14:42
comments 11

Egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki pártokkal Hadházy Ákos és Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője arról, hogy a parlamenti mandátum felvétele után ne "díszellenzékként" működjenek az Országgyűlésben. Hadházy már korábban jelezte, hogy 2018-hoz hasonlóan idén sem vesz részt a parlament alakulóülésén, képviselői esküjét később teszi majd le. Ugyanezt tervezi a Momentum frakciója is. Az ATV Híradója megkereste a többi ellenzéki pártot, hogy csatlakoznak-e a bojkotthoz:

  • az MSZP azt válaszolta, hogy nagy valószínűséggel be fognak ülni a Parlamentbe és az alakulóülésre, de még egyeztetnek az ellenzéki pártokkal,
  • a DK és a Jobbik az ellenzéki pártok egyeztetésén született döntés szerint jár majd el.

Az LMP vasárnap este közölte, hogy nem vesznek részt a bojkottban, mert az nevetséges lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt