Egyelőre csak a Momentum és Hadházy Ákos bojkottálja a parlament alakulóülését

POLITIKA
2022 április 11., 14:42
comments 11

Egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki pártokkal Hadházy Ákos és Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője arról, hogy a parlamenti mandátum felvétele után ne "díszellenzékként" működjenek az Országgyűlésben. Hadházy már korábban jelezte, hogy 2018-hoz hasonlóan idén sem vesz részt a parlament alakulóülésén, képviselői esküjét később teszi majd le. Ugyanezt tervezi a Momentum frakciója is. Az ATV Híradója megkereste a többi ellenzéki pártot, hogy csatlakoznak-e a bojkotthoz:

  • az MSZP azt válaszolta, hogy nagy valószínűséggel be fognak ülni a Parlamentbe és az alakulóülésre, de még egyeztetnek az ellenzéki pártokkal,
  • a DK és a Jobbik az ellenzéki pártok egyeztetésén született döntés szerint jár majd el.

Az LMP vasárnap este közölte, hogy nem vesznek részt a bojkottban, mert az nevetséges lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.