LMP: Nem bojkottáljuk az alakuló ülést, nevetséges lenne

választás 2022
2022 április 10., 17:06
comments 25
photo_camera Ungár Péter, LMP, országgyűlési képviselő Fotó: botost/444.hu

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban jelentette be, hogy pártja nem fogja bojkottálni a parlament alakuló ülését, mint teszi azt Hadházy Ákos javaslatára a Momentum Mozgalom frakciója.

Ungár vasárnap délután azt írta, hogy jogos ugyan az igény újragondolni a politikájukat négy kétharmad után, de „ha a parlament nyitóülésén való részvételből csinálunk politikát, akkor félő, hogy nagyon rossz irányba indulunk.”

Szerinte elég pontosan jelezték már idáig is, hogy ez nem teljeskörű demokrácia, amiben részt vesznek, és lehetőségeik korlátosak, de elindultak a választáson. Ezért szerinte csak súlyosbítaná a helyzetet, ha most utólag ismét a körülményekre mutogatnának.

„Nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna, ezért érdemes először magunkba keresni a hibát. Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk. Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk.”

Ungár szerint minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy elmondják: a kormány cserbenhagyta a szociális dolgozókat, a klímaváltozás tragédia lesz Magyarország számára, és megfizetethetetlen az országban a lakhatás. A politikus szerint normális, hogy most lesznek viták az ellenzéken belül, de ezeket gyorsan le kell tudni, hogy aztán az ország problémáira koncentrálhassanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt