Kadirov szerint az orosz csapatok újra megtámadják és elfoglalják Kijevet

háború
2022 április 11., 04:12
comments 3

A csecsen vezér hétfőn jelentette be Telegram-csatornáján, hogy az orosz erők nemcsak Mariupol városát fogják újra támadni, de Kijevet és más ukrán városokat is. Úgy fogalmazott: „Luhanszkot és Donyecket először is teljesen felszabadítjuk, majd elfoglaljuk Kijevet és a többi várost”.

Ehhez a Reuters híre szerint hozzátette, hogy „Kijevvel kapcsolatban nem lehet kétség”.

Ramzan Kadirovot és fegyveres alakulatait már március közepén kivonták a kijevi frontról. Korábbi hírek szerint a kadirovisták több száz fős veszteséget szenvedtek, elesett egy tábornokuk, Magomed Tusajev, a csecsen nemzeti gárda 141. gépesített lövész ezredének parancsnoka is. Március végi hírek szerint csecsen önkéntesek harcoltak Mariupolban is, az orosz hírügynökség szerint csecsen önkéntesek védték az ellenőrzőpontokat a városból a szakadár „Donyecki Népköztársaság” felé vezető úton, ahol a mariupoli városi tanács szerint a városból erőszakkal elhurcolt polgárokat deportálták a szakadár köztársaság, illetve Oroszország irányába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.