Orbán Putyin segítségével akarja felparcellázni Szlovákiát – mondta a szlovák parlament elnöke

külföld
2022 április 11., 00:13
comments 7
photo_camera Orbán hivatalában fogadja Kollárt 2020 nyarán. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Boris Kollár, a Család Vagyunk (Sme Rodina) jobboldali populista párt elnöke és alapítója, a szlovák parlament elnöke a ma7.sk tudósítása szerint vasárnap délben a Markiza televízió egyik vitaműsorában azt találta mondani, hogy az ukrajnai orosz invázió célja a nemzetközi rend felforgatása, és Orbán ezt kihasználva fel akarja parcellázni Szlovákiát.

„Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak!”– mondta Kollár, aki azt fejtegette, hogy az ukrajnai orosz invázió közvetlenül fenyegeti Szlovákia szuverenitását.

Kollár megjegyzésére reagált később a Facebookon Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja alelnöke, aki szerint Kollár abszurd, paranoid kijelentése „a két nép közti viszony realitásainak teljes tagadása”.

Biris Kollár egyébként igen kalandos előéletű, 11 gyerekes (10 nőtől) keresztény üzletember, korábban maffiakapcsolatokkal is vádolták, 2015-ben alapította meg populista pártját, amely egyébként nagyon sok mindenben egyetértene Orbánnal, például allergiás az LMBTQ-közösségek jogaira és nagy kritikusa az EU-nak. 2016-ban már bejutott a parlamentbe, a 2020-as választáson pedig 11 mandátumot szerzett, és tagja a kormánykoalíciónak is. (ma7.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.