Chilében vízkorlátozást vezethetnek be, miután 12 éve tart az aszály

környezet
2022 április 12., 05:19
comments 1

Chile vízkorlátozás bevezetését tervezi a fővárosban, Santiagoban, miután 12 éve súlyos aszály van a területen.

„12 éve tart az aszály, ezért nagyon valószínű, hogy ilyen helyzetbe kerülünk” – mondta a Santiago-i kormányzói hivatal.

A riasztási tervnek négy szintje van. Az első az úgynevezett „Zöld riasztás”, ami nagy hangsúlyt fektet a vízvédelemre, és a talajvíz felhasználását szorgalmazza. Ezután jön a „Megelőző korai figyelmeztetés” és a „Sárga riasztás”, amely a víznyomás csökkentését írja elő, míg a tényleges vízkorlátozást csak a „Piros riasztáskor” kell alkalmazni. Ha pedig erre sor kerül, az egyszerre csak a város egy szektorában lesz, és a hatóságok szerint legfeljebb 24 óráig.

A terv bevezetését attól tették függővé, hogy a téli esős időszak hoz-e enyhülést. (Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.