Több embert meglőttek egy brooklyni metrómegállóban

bűnügy
2022 április 12., 13:54
comments 1
photo_camera Illusztráció: Justin Heiman/Getty Images via AFP

Reggel több embert meglőttek a New York-i Brooklyn egyik metrómegállójában.

A New York-i tűzoltóság szóvivője szerint a tűzoltók a Sunset Park negyedben található 36. utcai állomásra füstjelentésekre reagálva érkeztek. A helyszínen több embert is meglőttek, és fel nem robbant robbanószereket találtak.

A nyomozásról tájékoztatott bűnüldöző forrás szerint az előzetes információk szerint a gyanúsított munkásruhát viselt, és legalább öt embert meglőttek.

A helyszínről készült fotón látható, amint véres utasok fekszenek az állomás padlóján.

A New York-i rendőrség közölte, hogy reagálnak azok bejelentésekre, akik fegyvertűzben vagy robbanásban megsebesültek.

Az ezen az állomáson közlekedő vonatok késtek a reggeli csúcsidőben. A lakosságtól azt kérték, kerüljék el a helyszínt, a közeli iskolákat lezárták.

Frissítés

A legfrissebb információk szerint öt embernek van lőtt sebe, de további legalább 8 ember is megsebesült, egyelőre nem tisztázott, hogy mitől.

Kezdetben a jelentések arról szóltak, hogy a 36. utcai metróállomáshoz kiérkező tűzoltók bombát találtak, de ez téves információ volt, füstfejlesztő készülékeket találtak. A rendőrség közölte, hogy nincs pokolgép a metróállomáson.

A rendfenntartó erők meg nem nevezett tisztségviselője azt mondta: az esetben gyanúsított egy építőmunkás-ruhába öltözött és gázálarcot viselő férfi, aki elmenekült a helyszínről. (AP, NBC New York)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.