Elfogták a brooklyni metrós lövöldözés gyanúsítottját

bűnügy
2022 április 13., 19:27

Elfogtak egy 62 éves férfit New Yorkban, akit azzal vádolnak, hogy ő lövöldözött kedden egy brooklyni metrómegállóban, nyolc embert megsebesítve. A 62 éves Frank R. Jamest civilek azonosították Manhattanben, majd a lakossági bejelentés után két rendőrjárőr ellenállás nélkül letartóztatta.

Ahogy kedden írtuk, a New York-i Brooklyn Sunset Park nevű metróállomásán valaki több embert meglőtt, miután füstbombát dobott az állomáson várakozók közé. A munkásruhába öltözött támadó 10 embert lőtt meg, köztük négy 12 és 16 év közötti iskolást. A sebesültek közül öten súlyos, de stabil állapotban vannak kórházban. A meglőtt áldozatokon kívül még 19-en sérültek meg.

link Forrás

Akkor vált biztossá, hogy Jamest keresték a lövöldözés miatt, mikor megtalálták nála a brooklyni lövöldözés közelében megtalált kisbusz kulcsait. A férfinél emellett egy 9 mm-es pisztolyt és több extra tárat, egy baltát, tűzijátékokat, gázolajat és füstbombákat találtak. A 62 éves férfinak Philadelphiában és Milwaukee-ban van bejegyzett lakcíme, a kisbuszt Philadelphiában bérelte. A férfiről annyit lehet még tudni, hogy a közösségi médiában évek óta bizarr és zavaros videókat posztol a legkülönbözőbb témákról, faji kérdésektől a klímaválságon át az ukrán helyzetig. Legutóbbi videóiban viszont Eric Adamst, New York polgármesterét célozta meg.

Március végén egy újabb, elég zavaros videóban a túlnépesedés és az emberiség általános állapota mellett arról is beszélt, hogy kiköltözött a lakásából, és otthagyta a munkahelyét, hétfőn pedig arról posztolt, hogy ölni akar, de nem akar börtönbe menni. Volt szomszédai a New York Times kérdésére azt mondták Jamesről, hogy sosem tűnt fenyegetőnek, csöndes, bár néha mogorva és fura alakként írták le. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.