Perlik Elon Muskot a szabálysértő Twitter-befektetése miatt

külföld
2022 április 13., 06:36

Elon Muskot hatalmas Twitter-befektetése kapcsán egy keddi kereset szerint azzal vádolják, hogy illegálisan késleltette részesedésének nyilvánosságra hozatalát a közösségimédia-cégben, hogy több részvényt vásárolhasson alacsonyabb áron. A New York-i szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint ez a stratégia sértette a kevésbé gazdag befektetőket, akik eladták részvényeiket abban a közel két hétben, mielőtt Musk elismerte, hogy jelentős részesedéssel rendelkezik. Erre a hírre megnövekedett a részvények értéke.

A kereset azt állítja, hogy március 14-re Musk részesedése a Twitterben elérte az 5%-os küszöböt, ami megkövetelte volna, hogy az Egyesült Államok értékpapírtörvénye szerint március 24-ig nyilvánosságra hozza a részesedését. Musk csak április 4-én tette közzé a szükséges tájékoztatást.

Musk hatósági beadványai azt mutatják, hogy január 31-én valamivel több mint 620 ezer részvényt vásárolt darabonként 36,83 dollárért, majd április 1-ig szinte minden egyes kereskedési napon további részvényeket halmozott fel. Musk körülbelül 2,6 milliárd dollárt költött Twitter-részvényekre. Ez a töredéke a 265 milliárd dollárra becsült vagyonának, ami a világ legnagyobb egyéni vagyona.

A kereset csoportos keresetként kívánja képviselni azokat a Twitter-részvényeseket, akik március 24. és április 4. között adtak el részvényeket. Az eljárás akár egy évig is eltarthat. (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.