Elon Musk megvenné a Twittert

április 14., csütörtök 10:59
2

Csütörtökön újabb fordulatot vett Elon Musk és a Twitter közös története: az amerikai milliárdos bejelentette, hogy felvásárolná a teljes platformot. Részvényenként 54,20 dollárt fizetne, azaz a teljes tranzakció mintegy 41,4 milliárd dollárra rúgna. Musk ezzel kapcsolatban az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) már be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat.

Musk régóta hevesen kritizálja a Twitter működését, és nemrég kiderült, hogy 9,2 százalékos részesedést vásárolt már a vállalatban. Akkor úgy volt, hogy beül a vállalat igazgatótanácsába is, de végül ez nem történt meg. A benyújtott dokumentumok alapján Musk döntési helyzet elé állította a Twitter részvényeseit: vagy eladják neki az összes részvényt az általa megállapított, szerinte amúgy magas részvényárfolyamon, ha pedig ez nem történik meg, akkor a saját részvényesi szerepvállalását is át kell gondolnia. Musk arról írt, hogy sem a jelenlegi menedzsmentben nem bízik, sem azt nem gondolja, hogy a felvásárlás nélkül átvihetné a szerinte szükséges változtatásokat a cégnél.

Az Axios összefoglalója szerint a Musk által kínált ár 18,2 százalékkal magasabb, mint ahol a Twitter árfolyama zárt szerdán, és 38 százalékkal magasabb, mint amennyit a cég papírjai értek azelőtt, hogy a milliárdos bevásárolta magát a cégbe. Ugyanakkor arról szó sincs, hogy ez rekord ár lenne: a Twitter részvényei tavaly októberben például 60 dollárt is értek.

A Musk által benyújtott dokumentumokból nem derül ki, hogy miből tervezne fizetni a Twitterért. Az sem zárható ki, hogy vannak befektetési partnerei, de ez nem derül ki a leveléből.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt