Esterházy Péter portréjával díszített falat adtak át a Rómaifürdő HÉV-megállóban

április 14., csütörtök 17:25
1
Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14. Fotó: obuda.hu

Április 14-én, a magyar próza napján lett volna 72 éves Esterházy Péter, Kossuth- és József Attila-díjas író, egyike a legnagyobbaknak.

Az író tiszteletére az óbudai önkormányzat a MÁV-HÉV Zrt.-vel együttműködésében új képzőművészeti alkotást adott át a Rómaifürdő HÉV-megállóban.

Esterházy arcképét festették fel egy falszakaszra, mellette egy idézettel az Egy kékharisnya följegyzéseiből című művéből:

„Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre.”

A képet a Vertigo Murals alkotócsoport készítette.

Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14. Fotó: obuda.hu

Az átadáson Darvasi László következetesen „Esterházy-megállóként” beszélt a helyszínről, nem véletlenül, ugyanis az író a közelben, Csillaghegyen lakott, gyakran megfordult ezen a környéken.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, és a projekt egyik ötletgazdája, az Óbudai Anziksz főszerkesztője, Kemény Vagyim is beszédet mondott az eseményen. Mindketten kiemelték, milyen fontos, hogy a harmadik kerület méltóképp gondozza az Esterházy-örökséget. (obuda.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt