Esterházy Péter portréjával díszített falat adtak át a Rómaifürdő HÉV-megállóban

emlékezet
2022 április 14., 17:25
Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14.
photo_camera Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14. Fotó: obuda.hu

Április 14-én, a magyar próza napján lett volna 72 éves Esterházy Péter, Kossuth- és József Attila-díjas író, egyike a legnagyobbaknak.

Az író tiszteletére az óbudai önkormányzat a MÁV-HÉV Zrt.-vel együttműködésében új képzőművészeti alkotást adott át a Rómaifürdő HÉV-megállóban.

Esterházy arcképét festették fel egy falszakaszra, mellette egy idézettel az Egy kékharisnya följegyzéseiből című művéből:

„Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre.”

A képet a Vertigo Murals alkotócsoport készítette.

Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14.
photo_camera Rómaifürdő HÉV-megálló, 2022. április 14. Fotó: obuda.hu

Az átadáson Darvasi László következetesen „Esterházy-megállóként” beszélt a helyszínről, nem véletlenül, ugyanis az író a közelben, Csillaghegyen lakott, gyakran megfordult ezen a környéken.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, és a projekt egyik ötletgazdája, az Óbudai Anziksz főszerkesztője, Kemény Vagyim is beszédet mondott az eseményen. Mindketten kiemelték, milyen fontos, hogy a harmadik kerület méltóképp gondozza az Esterházy-örökséget. (obuda.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.