Kim Dzsongun luxusingatlant ajándékozott a hűségéért a legismertebb észak-koreai tévébemondónak

április 14., csütörtök 12:15
5

Phenjani luxusingatlannal ajándékozta meg Kim Dzsongun észak-koreai diktátor a kommunista állam legismertebb, több mint öt évtizede a képernyőn lévő tévébemondónőjét – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Kim Dzsongun mellett balra Ri Csunhi szerdán. Fotó: KCNA/AFP

A külföldön az észak-koreai propagandagépezet arcának is tartott Ri Cshunhi többek között hírt adott az ország nukleáris fejlesztéseiről és rakétakilövéseiről, de ő jelentette be a két korábbi észak-koreai diktátor, a mostani vezető apjának, Kim Dzsongilnek és a nagyapjának, Kim Ir Szennek is a halálát.

A rózsaszínű, tradicionális észak-koreai viseletbe öltözött nő – akit emiatt külföldön „rózsaszín hölgynek” is neveznek – a tájékoztatás szerint a párt iránti hűsége miatt kapta a nagy értékű ajándékot. Kim Dzsongun „nemzeti kincsnek” nevezte a bemondónőt, és arra kérte, legyen továbbra is a kormányzó Koreai Munkapárt hangja.

Ri Csunhi Phenjanban 2016. szeptember 9-én. Fotó: KCTV/AFP

Dél-koreai elemzők szerint a 79 év körüli asszony jó kapcsolatokat ápol Kim Dzsongunnal, többször feltűnt a vezető oldalán hivatalos alkalmakkor is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt