Oroszország „tükörszankciót” vetett ki az amerikai kongresszus 398 tagjára

külföld
2022 április 14., 05:31
comments 9

Válaszul az amerikai pénzügyminisztérium március 24-i, a Duma 328 képviselőjét érintő szankcióira Oroszország „tükörszankciókat” vetett ki az Egyesült Államok kongresszusának 398 tagjára, akik mindannyian a képviselőház tagjai - közölte az orosz külügyminisztérium szerda este.

Joe Biden elnök beszél az amerikai kongresszus tagjainak.
photo_camera Joe Biden elnök beszél az amerikai kongresszus tagjainak. Fotó: POOL/Getty Images via AFP

Mint írják: „Ezek a személyek, köztük az amerikai kongresszus alsóházának vezetői és bizottsági elnökei, állandó jelleggel felkerülnek az orosz tiltólistára. Más hivatalban lévő törvényhozókkal együtt, akiknek - Pelosi házelnökhöz hasonlóan - korábban megtiltották a belépést az Orosz Föderációba, az összes amerikai kongresszusi képviselőt kölcsönösségi alapon listáztuk.”

A szankciók nem kivételeznek, több olyan republikánus képviselő is feketelistára került, akik nem álltak egyértelműen Ukrajna mellé. A szélsőséges Marjorie Taylor Greene szerint Ukrajna provokálta Oroszországot, Madison Cawthorn pedig bűnözőnek nevezte Zelenszkijt és elképesztően gonosznak Ukrajnát. De vannak a listán olyanok is, akik az oroszokkal való kereskedés felfüggesztése ellen szavaztak. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.