Vádemelést javasol a Maradonát kezelő orvosi csapat ellen az ügyészség

foci
2022 április 14., 10:26

Az argentin államügyészség befejezte a nyomozást, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a 2020 novemberében elhunyt Diego Maradonát ápoló orvosi csapat ellen, arra jutottak ugyanis, hogy az orvosok és ápolók rosszul kezelték az egykori futballsztárt és „a sorsára hagyták”.

photo_camera Maradona koporsóját viszik a temetése napján. Fotó: JUAN MABROMATA/AFP

A világbajnok focilegenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Az orvosi stábot azzal gyanúsítják, hogy hanyagul kezelte a sportembert, a fő felelős - az ügyészség szerint - egy idegsebész és egy pszichiáter. Rajtuk kívül egy-egy pszichológus és orvos, egy koordinátor és három ápoló ülhet majd a vádlottak padján.

Az ügyészek szerint „az egészségügyi szakemberek "egy példátlan, teljesen hiányos és meggondolatlan otthoni kórházi kezelés részesei voltak"” . Amennyiben a vád beigazolódik, az érintettek nyolc és 25 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak. A bíró még nem hozott döntést arról, hogy elindítja-e a tárgyalást.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról. (MTI, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt