Vádemelést javasol a Maradonát kezelő orvosi csapat ellen az ügyészség

foci
2022 április 14., 10:26

Az argentin államügyészség befejezte a nyomozást, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a 2020 novemberében elhunyt Diego Maradonát ápoló orvosi csapat ellen, arra jutottak ugyanis, hogy az orvosok és ápolók rosszul kezelték az egykori futballsztárt és „a sorsára hagyták”.

Maradona koporsóját viszik a temetése napján.
photo_camera Maradona koporsóját viszik a temetése napján. Fotó: JUAN MABROMATA/AFP

A világbajnok focilegenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Az orvosi stábot azzal gyanúsítják, hogy hanyagul kezelte a sportembert, a fő felelős - az ügyészség szerint - egy idegsebész és egy pszichiáter. Rajtuk kívül egy-egy pszichológus és orvos, egy koordinátor és három ápoló ülhet majd a vádlottak padján.

Az ügyészek szerint „az egészségügyi szakemberek "egy példátlan, teljesen hiányos és meggondolatlan otthoni kórházi kezelés részesei voltak"” . Amennyiben a vád beigazolódik, az érintettek nyolc és 25 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak. A bíró még nem hozott döntést arról, hogy elindítja-e a tárgyalást.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról. (MTI, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.