Még Skrabski Fruzsinát is letiltották a közmédiában

Média
2022 április 15., 6:47
comments 15
photo_camera Kisberk Szabolcs, Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás az Áldozatok 2006 című film bemutatóján 2021 októberében Fotó: Skrabski Fruzsina FB

Egy rövid Facebook-posztban számolt be róla Skrabski Fruzsina, a kormánnyal és a fideszes körökkel jó kapcsolatot ápoló, a Nemzeti Filmintézet által többszörösen is támogatott forgatókönyvíró és filmrendező, hogy nagyjából hat hónapja letiltottak egy vele készült interjút a közmédia honlapján, a hirado.hu-n.

„Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza. Bodoky meg volt említve a cikkben.”

Skrabski és Bodoky közösen készítettek egy dokumentumfilmet a 2006-os zavargások áldozatairól és utóéletéről, aminek bemutatóján sok mindenki más mellett a kormánybarát filmes körök képviselői és politikusok is jelent voltak. (A filmről itt írtunk.)

Lánczi Tamásban, az MTVA online igazgatójában és műsorvezetőjében alighanem az okozhatott feloldhatatlan ellentmondást, hogy miközben Bodoky az Index újságírójaként 2006-ban még a rendőri túlkapásokat dokumentálta, ma a kormánytól szintén független Átlátszó főszerkesztőjeként dolgozik.

photo_camera Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója és műsorvezetője Fotó: Botos Tamás / 444

„Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben…” - írja Skrabski, aki azért hozza fel most ezt a sztorit, mert szolidáris Bencsik Gábor jobboldali publicistával, aki a napokban kritizálta a közmédia szerkesztői kultúráját és elfogultságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt