Spórolj az üzemanyaggal és bosszantsd Putyint! – javasolja a németeknek a zöld alkancellár

külföld
2022 április 15., 18:18
comments 7
Robert Habeck március 30-án Berlinben.
photo_camera Robert Habeck Fotó: Kay Nietfeld/dpa via AFP

Robert Habeck német alkancellár felszólította a polgárokat, hogy csökkentsék az energiafelhasználást és autózzanak kevesebbet, hogy így is segítsenek függetleníteni Németországot az orosz olajtól és gáztól.

„Ha húsvétkor vonattal vagy biciklivel tudtok menni, az is jó: kíméli a pénztárcát, és bosszantja Putyint” – mondta Habeck, aki egyben gazdasági miniszter és a Zöldek társelnöke is.

Németország ellenállt az orosz energiaimport teljes embargóját célzó európai felhívásoknak, de felfüggesztette a több mint 9 milliárd euróért megépített Északi Áramlat 2 gázvezeték engedélyezését. Bár az import idén csökkent, olajának negyedét és földgázának 40 százalékát továbbra is az oroszoktól szerzi be Németország. A hét elején német gazdasági intézetek arra figyelmeztettek, hogy az orosz import azonnali leállítása 2023-ra éles recessziót idézhet elő Európa legnagyobb gazdaságában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.