Hadházy szerint Szél Bernadettnek kellene adni Márki-Zay Péter parlamenti helyét

április 16., szombat 7:40
66

„A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből” - írja Hadházy Ákos képviselő.

Szerinte Szél kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek köszönhető: a budakeszi billegő körzetben indult egyéni jelöltként, „a pártelitekhez nem kötődő, független képviselőként” pedig nem kaphatott befutó helyet a listán.

Szél Bernadett Fotó: Halász Júlia

„Szél Bernadett egészen kiemelkedő eredménnyel nyert a körzetében az egyéni jelöltekről döntő előválasztáson, aminél semmi nem mutatja jobban, mennyire elismerik a munkáját az ellenzéki választók. Azonban a pártok egyezsége miatt a nála jóval kevesebbet teljesítő képviselők jutottak be a listáról.”

Hadházy szerint Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát Szél Bernadettnek kellene adni,aki megértette, hogy „a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is”.

  • Menczer Tamás (FIDESZ-KDNP) – 46,77%, 34 810 szavazat
  • Szél Bernadett (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) – 44,92%, 33 432 szavazat
  • György József (MI HAZÁNK) – 3,63%, 2 700 szavazat
  • Jakab Edina (MKKP) – 3,22%, 2 399 szavazat
  • Bogó László Dániel (MEMO) – 1,05%, 779 szavazat
  • Kerekes Erzsébet (NORMÁLIS PÁRT) – 0,41%, 302 szavazat
Részletes adatok
Feldolgozottság: 100%

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt