Hadházy szerint Szél Bernadettnek kellene adni Márki-Zay Péter parlamenti helyét

POLITIKA
2022 április 16., 07:40
comments 64

„A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből” - írja Hadházy Ákos képviselő.

Szerinte Szél kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek köszönhető: a budakeszi billegő körzetben indult egyéni jelöltként, „a pártelitekhez nem kötődő, független képviselőként” pedig nem kaphatott befutó helyet a listán.

photo_camera Szél Bernadett Fotó: Halász Júlia

„Szél Bernadett egészen kiemelkedő eredménnyel nyert a körzetében az egyéni jelöltekről döntő előválasztáson, aminél semmi nem mutatja jobban, mennyire elismerik a munkáját az ellenzéki választók. Azonban a pártok egyezsége miatt a nála jóval kevesebbet teljesítő képviselők jutottak be a listáról.”

Hadházy szerint Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát Szél Bernadettnek kellene adni,aki megértette, hogy „a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is”.

  • Menczer Tamás (FIDESZ-KDNP) – 46.77%, 34,810 szavazat
  • Szél Bernadett (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) – 44.92%, 33,432 szavazat
  • György József (MI HAZÁNK) – 3.63%, 2,700 szavazat
  • Jakab Edina (MKKP) – 3.22%, 2,399 szavazat
  • Bogó László Dániel (MEMO) – 1.05%, 779 szavazat
  • Kerekes Erzsébet (NORMÁLIS PÁRT) – 0.41%, 302 szavazat
Részletes adatok
Feldolgozottság: 100%

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.