Keddtől nem megy ki tesztelni a Mentőszolgálat

járvány
2022 április 17., 19:51
comments 5

Az Országos Kórházi Főigazgatóság arról tájékoztatta a háziorvosokat, hogy az Országos Mentőszolgálat nem csinál több PCR-tesztet, ezért ilyet ne is rendeljenek meg. A levelet közzétevő Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint ez főleg azokat érinti, akik nem tudtak elmenni tesztelni, és hozzájuk a háziorvosoknak kell kimenni keddtől.

link Forrás

Az RTL Klubnak nyilatkozó háziorvos szerint ez orvosszakmailag korrekt (és várható) lépés, hiszen rengeteg pluszfeladatot jelentett a kiszállás a mentőknek. Az OMSZ pedig azt írta a Híradónak, hogy mostantól „a kapacitásait ismét az alaptevékenységeire fordíthatja”, a mintavételt pedig az arra jogosult szolgáltatók végzik el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.