Jámbor András és Orosz Anna is felveszi a parlamenti mandátumát

POLITIKA
2022 április 19., 07:43
comments 64

Mind Jámbor András, aki egyéniben a budapesti 06-os választókörzetet nyerte meg, mind Orosz Anna, aki a budapesti 02-est, felveszi a parlamenti mandátumát.

Bár közvetlenül a választás után Jámbor András azt nyilatkozta nekünk, hogy még fontolgatja, mit kezdjen az elnyert mandátumával, mostanra eldöntötte, hogy felveszi azt, és dolgozni is fog a parlamentben. „Ennek a parlamenti munkának lesz az egyik fontos része az, hogy megpróbálom a programomban szereplő ügyeket elvinni addig, amíg nem lesz annyira kényelmetlen a Fidesznek az, hogy elhallgatják, hogy muszáj legyen ezekről nekik is beszélniük” - mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban.

Orosz Anna
photo_camera Orosz Anna Fotó: botost/444.hu

Orosz Anna pedig Facebook-oldalán közölte a hírt. Győzelmét „közös sikernek” tartja, „amelyért az újbudai ellenzék összes szereplője keményen megdolgozott. A nekem bizalmat szavazó újbudai választók megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat parlamenti képviselőként az Országgyűlésben és azon túl is. A felhatalmazást arra kaptam, hogy az újbudaiakat szolgáljam. (...) Újbuda korábbi kormánypárti parlamenti képviselőjével szemben én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy felerősítsem az itt élő emberek hangját” - írta. Szerinte a Fidesz kétharmados győzelme „még nagyobb felelősséget jelent” az ellenzéki képviselőkre nézve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.