Kiderült mennyit fizet Mészáros Lőrinc az embereinek

gazdaság
2022 április 19., 14:17
comments 6

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) tette közzé javadalmazási jelentését az egyik leggazdagabb magyar, Jászai Gellért 4iG-je, valamint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global is - írja a Forbes.

Azt, hogy mennyit keres egy-egy vállalat legfelsőbb vezetése, tavaly még nem kellett hivatalosan publikálni, egy 2019. júliusi törvény szerint azonban a BÉT-en jegyzett cégeknek most már kötelezően be kell számolni erről is – tételesen, név szerint. Ennek a törvénynek köszönhetően derült ki Hernádi Zsolt, Mol elnök-vezérigazgató 380 milliós fizetése is.

Az Opus Global igazgatóságában ülők nem panaszkodhatnak az anyagiakra. Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix ugyan pont az év elején adta fel a helyét az igazgatóság elnöki posztját, arra hivatkozva, hogy a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladataira akar koncentrálni. Fizetési adatai most végre nyilvánosak: 2017 óta betöltött igazgatósági elnöki posztjáért tavaly 35 millió forintot kapott, a szuperbankban bizonyára ennél is többet keres. A 35 milliós összeg nagy része az Opus leányvállalataitól érkezett, igazgatósági tagként csak Halmi Tamás kap hasonló juttatást, összesen 22 milliót. A másik három boardtag (köztük Balog Ádám, az MKB Bank volt elnök-vezérigazgatója) 800 ezer-2,4 millió forint közötti összegeket kap innen.

  • Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgató 42 439 992 forintot,
  • Ódorné Angyal Zsuzsanna operatív vezérigazgató-helyettes 41 069 992 forintot,
  • Dr. Csapó András stratégiai vezérigazgató-helyettes 20 819 996 forintot keresett.

A 4ig is közzétette a főnökfizetéseit. A vállalat vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke, Jászai Gellért fizetése is megjelenik a jelentésben. Összes javadalmazása 41 207 208 forint volt a tavalyi üzleti évben. Jászait a javadalmazási jelentés szerint hatan is megelőzik fizetés tekintetében, pedig ő tölti be a vállalatvezetés két legfontosabb pozícióját.

A többi vezető fizetése:

  • Linczényi Aladin Ádám igazgatósági tag és holdingstratégiáért felelős vezérigazgató-helyettes 101 693 676 forintot,
  • Fekete Péter Krisztián igazgatósági tag és akvizícióért felelős igazgató-helyettes 72 620 208 forintot,
  • Farkas Péter műszaki vezérigazgató-helyettes 46 740 208 forintot,
  • Blénessy László igazgatósági tag 45 830 208 forintot,
  • Thurzó Csaba Ferenc operatív és gazdasági vezérigazgató-helyettes 44 940 207 forintot
  • Radó Gábor kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pedig 43 715 208 forintot keres.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.