Borkai-ügy: hat ember ellen emelt vádat az ügyészség zsarolás miatt

bűnügy
2022 április 20., 9:50
comments 5

A Borkai-ügyben váratlanul vádat emelt a Fővárosi Főügyészség hat ember ellen. A vádak szerint ők voltak azok, akik az egykori polgármesterről és barátairól kompromittáló, szexuális tartalmú felvételeket készítettek egy horvátországi jachtos kiruccanás alkalmával - tudta meg a Blikk.

Az ügy 6 vádlottja – 3 férfi és 3 nő – egymással rokoni, illetve baráti kapcsolatban áll.

A vádirat szerint az ügy egyik női vádlottja 2018 májusában egy horvátországi tengeri hajóúton az utazáson részt vevő több személyről szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített. A kompromittáló felvételek készítésére a nőt két vádlott-társa – a barátnője és annak férje – kérték fel, amiért cserébe 100.000 forintot ígértek neki. A felvételek készítését kérő két vádlott célja az volt, hogy az egyik szereplőt majd a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják.

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A Borkai-ügy 2019 májusában robbant ki, akkor hozta nyilvánosságra Az ördög ügyvédje nevű blog azt a felvételt, amelyen a győri polgármester és korábbi üzlettársai láthatók egy adriai jachton, orgia közben.

Az üggyel kapcsolatban itt írtunk arról, hogy tárgyalás nélkül pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabáékat az „ördög ügyvédje”-ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt