Dobrev Klára átadott mandátumával saját frakciója lett az LMP-nek is

POLITIKA
április 20., 11:11
comments 6

Eldőlt, hogy Dobrev Klára helyett nem DK-s jelölt ül be a parlamentbe, ugyanis Bakos Bernadett, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője kapta meg a mandátumot - írta a Telex.

Aki esetleg eddig nem hallott volna Bakos Bernadettről, annak itt egy kis segítség róla:

Bakos Bernadett 28 éves, építőmérnök. 1994 óta él Kőbányán, ahol alapfokú, valamint zenei tanulmányait folytatta. 2019-ben az LMP színeiben indult az önkormányzati választáson a kerületi Újhegyi lakótelepen. Ez év óta ő képviseli a zöld értékeket a Fővárosi Klímavédelmi és Környezetvédelmi Bizottságban, továbbá tagja az LMP Budapest Elnökségének és az LMP Budapest 10-18-19 területi szervezet elnökségének

- ezt találtam róla az LMP oldalán még 2020-ból.

A közös lista összeállításakor úgy állapodtak meg a pártok, hogy a DK biztosít egy helyet az LMP-nek, ha a zöldek csak egy egyéni körzetben tudnak nyerni. Miután ez a forgatókönyv valósult meg, és egyedül Csárdi Antalnak jött össze a győzelem, szükségük van plusz egy mandátumra ahhoz, hogy saját frakciót tudjanak alakítani 5 képviselővel.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az LMP-nek Bakossal együtt jelen állás szerint 5, a DK-nak pedig 15 képviselője lesz a következő Országgyűlésben. Az LMP képviselője a közös ellenzéki listán egyébként az 50. helyen szerepelt - írta a Telex.

Karácsony Gergely helyére pedig Szabó Rebeka, zuglói párbeszédes alpolgármester ül be a Parlamentbe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt