Johnny Depp: 11 éves korom óta élek szerekkel, de soha nem ütöttem meg egyetlen nőt sem

bűnügy
2022 április 20., 05:47

Kedden délután Johnny Depp amerikai színész egy virginiai bíróságon tett tanúvallomást a volt felesége, Amber Heard színésznő ellen indított rágalmazási perében. Depp tanúvallomásában kijelentette:

„Soha nem jutottam el odáig, hogy bármilyen módon megütöttem volna Heard kisasszonyt, és soha életemben nem ütöttem meg egyetlen nőt sem”.

Depp ezen felül több mint 50 millió dollárra perli a színésznőt, amiért a nő családon belüli erőszakkal kapcsolatos állításai ártottak a karrierjének és a hírnevének.

A 35 éves Heard válaszul ellenkeresetet nyújtott be az 58 éves Depp ellen, 100 millió dolláros kártérítést követel tőle, és azt állítja, hogy a férfi jogi csapata hamisan vádolja őt rágalmazással.

Depp kedden a bíróság előtt azt mondta, hogy Heard „valótlan vádjai”, miszerint családon belüli erőszak áldozata lett volna, „átjárták az iparágat", világhírré lettek, és számos körben tényként fogadták el azokat.

„Az igazság megszállottja vagyok, és a mai az első alkalom, hogy először beszélhetek teljes egészében erről az ügyről” - mondta Depp a bíróságon, aki szerint felelősséggel is tartozik az ügy tisztázásért.

A tanúvallomásában Depp részleteket osztott meg a Hearddel való korai kapcsolatáról, amit úgy jellemzett, hogy „túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen”.

Beszélt drog- és alkoholproblémáiról, amikről már Hearddel folytatott kapcsolata idején is cikkezett a sajtó. A színész szerint 11 éves kora óta él szerekkel, amikor édesanyja nyugtatóit csempészte ki a szekrényből. Azt állította: 15 éves korára már minden általa ismert drogot kipróbált, de soha nem a bulizás kedvéért, inkább azért, hogy „tompítsa az átélt traumák fájdalmát"”.

Egy vényköteles opioid függőségébe került, miután a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című film forgatása közben hátsérülést szenvedett. Csak négy-öt év elteltével, amikor már Hearddel volt együtt, próbált leszokni a gyógyszerről. Azóta minden opioid-származéktól távol tartja magát - vallotta Depp.

A színész elismerte, hogy marihuánát szív, és két-három alkalommal kokainozott Heard nővérével is.

Depp a vallomása során mesélt gyermekkori bántalmazásokról is, amelyeket testvéreivel és apjával elszenvedett az édesanyjától. Elmondása szerint a viták mellett fizikai és lelki erőszak is előfordult a szülők között.

Azt mondta, volt hogy hamutartót dobtak hozzá, és megverték egy magas sarkú cipővel vagy egy telefonnal. A színész arról beszélt, hogy anyjával ellentétben apja nyugodt ember volt, aki tűrte az erőszakos kirohanásokat, ő pedig gyerekként próbált kimaradni ezekből az ütközetekből. Azt sugallta: apjától látta, hogyan tudja egy férfi kontrollálni a saját indulatait az ilyen helyzetekben is.

Depp arról is beszélt, hogy a per és az azzal járó médiafelhajtás milyen hatással volt a francia színésznőtől, Vanessa Paradistól született gyermekeinek életére. Állítása szerint rendszeresen zaklatták őket az iskolában.

A színész háromrendbeli rágalmazás miatt is perli Heardet, hivatkozva egy Washington Postban megjelent véleménycikkére. Heard 2018 decemberében írt egy véleménycikket, amiben egy nők elleni erőszakról szóló törvény mellett foglalt állást - és ebben saját, szexuális erőszak és családon belüli erőszak túlélőjeként szerzett tapasztalataira támaszkodott. A színésznő nem nevesítette Deppet, de a kontextusból - a felperes szerint - egyértelmű volt, hogy a színészre utalt.

Heard és Depp 2015 februárjában házasodtak össze. A nő 2016 májusában adta be a válókeresetet. Napokkal később ideiglenes távoltartási végzést kapott, és azzal vádolta meg Deppet, hogy megütötte őt egy veszekedés során a Los Angeles-i lakásukban. A színész tagadta, hogy bántalmazta volna a nőt, a rendőrség pedig azt mondta, nem találtak bizonyítékot bűncselekményre. Amikor 2017-ben megegyeztek a válásukról, a megállapodás állítólag tartalmazott egy olyan kikötést, amiben vállalták, hogy nem beszélnek kapcsolatukról a nyilvánosság előtt.

Az erős hollywoodi mezőnyből is kitűnik Depp és Heard mocskos válópere és annak utóélete. A színész 2019-ben például azzal vádolta meg volt feleségét, hogy zúzódásokat festett arcára, hogy úgy tűnjék, családon belüli erőszak áldozata volt.

Válópere azután lett igazán igazán rossz hatással karrierjére, hogy 2020 őszén egy brit bíróság is kimondta, Johnny Depp feleségverő - egész pontosan a színész pert vesztett a Sun ellen, miután a bulvárlap egy cikk címében feleségverőnek nevezte őt. Ennek következményként a Warner Bros. kirakta a színészt a „Legendás Állatok” című filmből. (NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.