Őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát hivatali vesztegetés miatt

bűnügy
2022 április 20., 16:09

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát, közölte a tárca szerda délután. A szűkszavú közleményben nem részletezik az ügyet, a pármondatos beszámolót azzal zárják, hogy

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozóhatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját. A vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.”

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy "a mai napon több minisztériumban is lecsaptak alacsony rangú bürokratákra, akik pályázatok kedvező elbírálásáért cserébe kenőpénzt fogadtak el." A lap szerint magasabb vezetői szintű érintettség nincsen,

"osztályvezetői szintig terjedő, bürokrácián belüli kis hálózatról rántották le a leplet titkos információgyűjtés segítségével,"

írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.