24.hu: Navracsics Tibor uniós miniszter lehet az ötödik Orbán-kormányban

április 21., csütörtök 4:54
7

Régi-új kormánytagként nemcsak Lázár János térhet vissza, hanem a 24.hu információi szerint Navracsics Tibor is, és egy teljesen új tárcát kaphat: uniós miniszter lehet.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A lap úgy tudja, Navracsics vezetésével olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Vagyis az általa vezetett új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Navracsicsot 2010 után nevezték ki közigazgatási és igazságügyi miniszterré, és megkapta akkor a miniszterelnök-helyettesi rangot is. A következő, 2014-es választás után viszont csak rövid ideig maradt a kabinetben, a kancelláriát Lázár János vette át, Navracsics pedig Brüsszelben lett az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. Az április 3-i választáson a Veszprém megyei 3-as választókerületben indult a képviselői mandátumért, több mint 51 százalékkal nyert.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt