Egy brazil férfi 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen

MUNKABÍRÁS
2022 április 21., 18:53

Bekerült a Guinness Világrekordok könyvébe egy 100 éves brazil férfi, mivel 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen.

Walter Orthmann 1938. január 17-én egy ma RenauxView néven ismert szövetgyárban kezdett dolgozni kétkezi munkásként, majd vezető beosztásokba került, és kereskedelmi igazgatóságig vitte.

photo_camera Fotó: Youtube

A hosszú és tartalmas szakmai pályafutásra vágyóknak azt tanácsolta egy friss interjúban, hogy azt tegyék, ami szeretnek, és tartózkodjanak a gyorsételek fogyasztásától.

„Nem lehet bármit elvállalni, az embernek szeretnie kell a munkáját, különben nem bírja végigcsinálni” – mondta.

A világrekorder brazil férfi naponta tornászik, és aggályosan odafigyel a táplálkozására, hogy jó formában tartsa magát. Kerüli az olyan ételeket, amik ártanak a beleknek, nem iszik szénsavas italokat, csak olyan dolgokat fogyaszt, amik „jót tesznek az embernek”. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.