Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus

járvány
2022 április 21., 07:09
comments 1

A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül, és egyre enyhébb megbetegedést okoz, mondta Szlávik János az M1-nek nyilatkozva. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat a koronavírus is.

Szlávik kijelentette: úgy tűnik, a koronavírus mutációiban főként a vírus szaporodási képessége módosul, vagyis egyre jobban terjed emberről emberre, de ezzel párhuzamosan enyhül a fertőzés lefolyása.

A szakember a vakcinák fontosságáról azt mondta, ma már világos, hogy két oltás nem elegendő az omikron vagy az alvariánsai ellen, tehát szükség van a harmadikra is. Kérdésre kifejtette azt is, hogy a nyaralás előtt érdemes ellenőrizni a célországban érvényes járványügyi szabályokat, mivel sok országban megkövetelik a két vagy három oltást.

Nagyon sokan kaptak oltást a világon, és sokan vannak azok is, akik átestek a betegségen, ami azt jelenti, hogy az újabb hullám enyhébb lesz, mint az eddigiek. Szlávik hozzátette: a gyógyszergyártók gőzerővel dolgoznak olyan új vakcinákon, amelyek egy esetleges hatodik hullám ellen nyújthatnak védelmet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.