Mégis lesz Putyin-párti tüntetés Budapesten, csak a helyszín változott

háború
2022 április 21., 16:46

Úgy tűnik, csak elterelő hadművelet volt, hogy csütörtökön eltűnt a Facebookról Budapestre tervezett a Putyin-párti tüntetés eseménye. Nem sokkal azután, hogy a hír a Népszava cikke alapján bejárta az online médiát, a szervezők közölték, hogy csak a Facebook törölte őket, „vagy valaki meghekkelte az eseményt”. Korábban a magyarországi ukrán önkormányzatok és civil szervezetek kérték a rendőrségtől, hogy ne engedélyezze a megmozdulást.

Most a „Háborúmentes Hazugságmentes Tolvajmentes EU-t” nevű oldal és egy Gácsy Csaba nevű felhasználó hirdette meg a tüntetést „Fejezzük ki szolidaritásunk Oroszországgal!” címmel április 30-ára a Szabadság térre. Az eredeti helyszín a Hősök tere lett volna. Az egyik szervezőről a Hvg.hu csütörtökön írta meg, hogy évekkel ezelőtt egy oroszok által elkövetett kibertámadás ügyében is előkerült a neve.

Az új eseménynél megjelentetett posztban azt állítják, hogy „az USA, és a NATO jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére”, és az Ukránoknak nyújtott fegyverszállítmányok leállítását követelik, valamint az „orosz biztonságpolitikai követelések érvényesítése érdekében” szorgalmazzák a tárgyalásokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.