Magyar Narancs: A Belügyminisztériumhoz kerülhet az egészségügy

április 22., péntek 14:35
16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) helyett a Belügyminisztérium alá sorolhatják az egészségügyet a következő kormányban, írja meg nem nevezett forrásától szerzett információja alapján a Magyar Narancs.

Az elmúlt tizenkét évben az egészségügyet államtitkársági szinten irányították az Emmiből, ami többek közt az oktatásért, a kultúráért és a sportért is felelt. A csúcsminisztériumot azonban a Népszava szerint szétbontják a következő ciklusban, és eddigi vezetője, Kásler Miklós is nyugdíjba vonulhat.

Pintér Sándor belügyminiszter Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP

A járvány alatt létrehozott Országos Kórházi Főigazgatóságot szintén a Belügyminisztérium alá sorolták, legalábbis a veszélyhelyzet idejére, ilyen szempontból tehát nem lenne meglepő az átszervezés.

Hivatalosan egyelőre annyit tudni, hogy a következő ciklusban sem lesz önálló egészségügyi minisztérium, ezt csütörtökön Gulyás Gergely miniszter megerősítette.

Korábban a társadalmi felzárkózás területét irányították az Emmitől a belügyhöz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt