Magyar Narancs: A Belügyminisztériumhoz kerülhet az egészségügy

Egészségügy
2022 április 22., 14:35
comments 16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) helyett a Belügyminisztérium alá sorolhatják az egészségügyet a következő kormányban, írja meg nem nevezett forrásától szerzett információja alapján a Magyar Narancs.

Az elmúlt tizenkét évben az egészségügyet államtitkársági szinten irányították az Emmiből, ami többek közt az oktatásért, a kultúráért és a sportért is felelt. A csúcsminisztériumot azonban a Népszava szerint szétbontják a következő ciklusban, és eddigi vezetője, Kásler Miklós is nyugdíjba vonulhat.

photo_camera Pintér Sándor belügyminiszter Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP

A járvány alatt létrehozott Országos Kórházi Főigazgatóságot szintén a Belügyminisztérium alá sorolták, legalábbis a veszélyhelyzet idejére, ilyen szempontból tehát nem lenne meglepő az átszervezés.

Hivatalosan egyelőre annyit tudni, hogy a következő ciklusban sem lesz önálló egészségügyi minisztérium, ezt csütörtökön Gulyás Gergely miniszter megerősítette.

Korábban a társadalmi felzárkózás területét irányították az Emmitől a belügyhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.