Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a volt Nissan-vezér ellen Franciaország

külföld
2022 április 22., 11:31

A volt Nissan-Renault-Mitsubishi együttműködés vezéralakját, Carlos Ghosnt 2018 óta egyre több és egyre nagyobb szervezetek szeretnék felelősségre vonni korrupció miatt. Most Franciaország adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a líbiai-francia-brazil állampolgárságú üzletember ellen.

Kezdetben Japánban indítottak ellene eljárást, ahonnan 2019-ben - arra hivatkozva, hogy a japán igazságszolgáltatás nem eléggé igazságos, valamint hogy az eljárást a cégen belüli ellenfeleinek áskálódása miatt indították ellene, Libanonba szökött - állítólag egy hangszertartó tokban.

Carlos Ghosn
photo_camera Carlos Ghosn Fotó: KAZUHIRO NOGI/AFP

Libanon - Ghosn gyermekkorának helyszíne - és Japán között nincs érvényben kiadatási egyezmény, így a volt vezérigazgató biztonságban tudhatta magát, egészen addig, amíg az Interpol nemzetközi rendőri szervezet elfogatóparancsot nem adott ki ellene. Bár az Interpol nem kötelezheti Bejrútot Ghosn kiadatására, a bíróság foglalkozik az üggyel. Ghosn PR-csapata elmondta, hogy meglepődtek a döntésen, mivel a bírósági eljárás miatt az üzletember el se hagyhatná Libanont. (TheGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.