Tűz pusztított az orosz légierő kutatóközpontjában, legalább hét ember meghalt

külföld
2022 április 22., 05:37

Legalább hét ember meghalt abban a tűzben, ami csütörtökön tört ki egy katonai kutatóintézetben a Moszkvától északnyugatra lévő orosz városban, Tverben, írja a Guardian. A csütörtöki tűzvészben 25 ember sérült meg az orosz hírügynökség beszámolója szerint, és legalább 10 ember hollétéről nem tudni semmit.

photo_camera Fotó: MAKSIM SHKOLNIKOV/Sputnik via AFP

Az épület az orosz légierő központi kutatóintézete, a védelmi minisztérium irányítása alatt áll. A tűz állítólag egy adminisztratív szárnyban tört ki, és innen terjedt el a felsőbb emeletekre. Az épület teteje is beomlott, több ember az ablakokon ugrott ki.

A Moszkvától 160 kilométernyire fekvő épületből hatalmas füst szállt fel. Pár órával később megerősítetlen hírek jelentek meg a legnagyobb orosz vegyipari üzemben kitört tűzről. A Moszkvától 300 kilométerre északkeletre fekvő Kinesmában lévő üzem Oroszország legnagyobb butil-acetát előállító gyára, és csütörtökön a közösségi oldalakon feltöltött képeken látszott, hogy nagy füst van az épület fölött. Egyik tűz okát sem nevezték még meg az orosz hatóságok.

link Forrás

A Tverben pusztító tüzet ugyanakkor állítólag a katonai ügyészség is vizsgálja. Az orosz állami médiában megjelent információk szerint egy elöregedő vezeték merült fel egyelőre lehetséges magyarázatként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.