Fico: Nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén

külföld
2022 április 23., 14:34
comments 6

Robert Fico korábbi szlovák kormányfő elutasította az ellene és egykori belügyminisztere ellen indított eljárást. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a két politikust bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják.

photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP

A jelenleg ellenzéki Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke szombaton pozsonyi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vádak alaptalanok, pusztán politikai bosszú áll a háttérben. Az eseményen arról is beszélt, hogy "a mai szlovák társadalom nem demokratikus, Szlovákia nem jogállam," hanem egy "amerikai tartomány", és Washington érdekeit szolgálja.

Szerinte nem Magyarország a problémás állam Európában - mert ott a kormánypárt azt a programot teljesíti, "amelyet a választásokon ígért meg a választóknak" - , hanem Szlovákia, ahol a kormányzat "el akarja takarítani útjából" és "börtönbe akarja csukatni" a legerősebb ellenzéki párt vezetőjét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.