Fico: Nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén

külföld
április 23., 14:34
comments 6

Robert Fico korábbi szlovák kormányfő elutasította az ellene és egykori belügyminisztere ellen indított eljárást. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a két politikust bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják.

photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP

A jelenleg ellenzéki Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke szombaton pozsonyi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vádak alaptalanok, pusztán politikai bosszú áll a háttérben. Az eseményen arról is beszélt, hogy "a mai szlovák társadalom nem demokratikus, Szlovákia nem jogállam," hanem egy "amerikai tartomány", és Washington érdekeit szolgálja.

Szerinte nem Magyarország a problémás állam Európában - mert ott a kormánypárt azt a programot teljesíti, "amelyet a választásokon ígért meg a választóknak" - , hanem Szlovákia, ahol a kormányzat "el akarja takarítani útjából" és "börtönbe akarja csukatni" a legerősebb ellenzéki párt vezetőjét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt