Legalább 5 embert ölt meg, 18-at megsebesített egy rakétatámadás Odeszában

külföld
2022 április 23., 18:35
comments 1

Az ukrán hatóságok szerint - és ezt számos videófelvétel is igazolja - az orosz fél szombaton rakétatámadást intézett Odesza kikötővárosa ellen. Az ukránok állítása szerint egy katonai létesítményt és két lakóházat ért találat.

Az ukrán elnöki hivatal délutáni jelentése szerint a támadásnak 5 halálos és 18 serbesült áldozata van. Vologyimir Zelenszkij elnök kora esti sajtótájékoztatóján már 8 áldozatot említett és 7 rakétát. Zelenszkijt elöntötték az indulatok, amikor arról beszélt, hogy a legfiatalabb áldozat egy 3 hónapos csecsemő volt, aki a háború kitörésekor egyhónapos volt csak. Zelenszkij rohadékoknak nevezte emiatt az oroszokat.

Ezen a videón az egyik lakóháznál folyó mentési munkálatok láthatóak:

Anton Gerascsanko, az ukrán belügy tanácsadója szerint az áldozatok között van egy 28 éves nő, a fent említett, 3 hónapos kislánya, Kira, illetve az anyósa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.