Elsüllyedt egy japán turistahajó

külföld
2022 április 24., 10:33

Elsüllyedt egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél. A parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a Kazu 1 fedélzetén utazó 26 emberből kilencet kimentettek, tíz holttestet találtak és hét embert továbbra is keresnek.

A japán parti őrség helikoptere keresi a Kazu 1-et.
photo_camera A japán parti őrség helikoptere keresi a Kazu 1-et. Fotó: KYODO/via REUTERS

A hajó szombaton adott le vészjelzést, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel. Az utasok között két gyerek is volt. A kimentettek állapotáról a hatóság nem adott tájékoztatást, az NHK közszolgálati televízió azonban arról adott hírt, hogy közülük többen eszméletlenek voltak.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba. Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vasárnap vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.
A Kyodo japán hírügynökség azt írta, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.