Elsüllyedt egy japán turistahajó

április 24., vasárnap 10:33

Elsüllyedt egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél. A parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a Kazu 1 fedélzetén utazó 26 emberből kilencet kimentettek, tíz holttestet találtak és hét embert továbbra is keresnek.

A japán parti őrség helikoptere keresi a Kazu 1-et. Fotó: KYODO/via REUTERS

A hajó szombaton adott le vészjelzést, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel. Az utasok között két gyerek is volt. A kimentettek állapotáról a hatóság nem adott tájékoztatást, az NHK közszolgálati televízió azonban arról adott hírt, hogy közülük többen eszméletlenek voltak.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba. Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vasárnap vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.
A Kyodo japán hírügynökség azt írta, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt