Felgyújtotta magát és meghalt egy amerikai klímaaktivista Washingtonban

klímaváltozás
2022 április 25., 14:49

Meghalt egy amerikai klímaaktivista, miután felgyújtotta magát pénteken, a Föld napján az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának épülete előtt, Washingtonban.

Wynn Bruce pénteken 18.30 körül gyújtotta fel magát az épület előtt, ahonnan mentőhelikopterrel szállították kórházba, de végül szombaton belehalt a sérüléseibe.

A nyomozók nem találtak Bruce-nál se egy kiáltványt vagy bármilyen feljegyzést, ami magyarázná a tettét. Azonban az 50 éves Bruce Facebook-oldalán találtak egy kommentet, amiben megadta a dátumot, és mellé egy tűz emojit tett. A komment az éghajlatváltozás globális hatásairól szóló bejegyzésre reagált.

Bruce egy buddhista közösségnek is a tagja volt, és azt tervezte, hogy legalább egy évre elvonul.

„Ez a tett nem öngyilkosság. Ez egy mélységesen félelem nélküli együttérzés, amely felhívja a figyelmet a klímaválságra” - mondta Kritee Kanko, klímatudós és zen buddhista pap, aki barátja volt Bruce-nak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.