Felrobbant egy illegális olajfinomító Nigériában, több mint százan meghaltak

baleset
2022 április 25., 12:31

Az egész ország sokkot kapott és trauma érte - mondta Muhammaru Buhari, Nigéria elnöke azt követően, hogy az egyik déli államban felrobbant egy illegális olajfinomító, és a tűzben legalább 109 ember életét vesztette.

A robbanás helyszíne az Abaezi erdőben, Imo államban.
photo_camera A robbanás helyszíne az Abaezi erdőben, Imo államban. Fotó: TIFE OWOLABI/REUTERS

A baleset valamikor szombaton éjszaka történt, nem tudni, mi okozta a robbanást. Több tucatnyian dolgoztak a helyszínen. Számos áldozat felismerhetetlenre égett. Az Országos Veszélyhelyzet-kezelési Ügynökség jelentése szerint folyamatosan találnak új áldozatokat a környező bokrokban és erdőkben, amerre menekülni próbáltak a tűz elől. Az elnök katasztrófának és nemzeti csapásnak nevezte az esetet, és azt mondta, a felelősöket meg kell találni.

Az illegális nyersolaj-telep az Abaezi erdőben volt, Imo államban. A rendőrség most nyomozást indított, ki lehet(ett) a tulajdonosa. Az illegális kőolaj-feldolgozás sokaknak vonzó pénzkereseti lehetőség a Niger-deltában, annak ellenére, hogy a hatóságok próbálják felszámolni a gyakorlatot. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.