Komoly veszélyt jelentenek a tilosban drónozó turisták az olasz műemlékekre

április 25., hétfő 10:45
3

Egy 39 éves argentin férfi a Piazza Venezia közelében szállt fel a drónjával. Nemsokára azonban a jármű elvesztette a jelet és a téren álló 15. századi épület, a Palazzo Venezia tetejébe csapódott. Az épület biztonsági személyzete megtalálta a drónt, de nem a tulajdonosnak adta vissza, hanem a rendőrségnek, akik azonnal fel is jelentették a pórul járt turistát.

A Guardian arról ír, hogy a római eset valóságos ragályként terjed Olaszország-szerte. A múlt héten két mexikói turista drónozott a pisai ferde torony közelében. Ők sem tudták irányítani a repülő eszközt, és nekivezették magának a híres toronynak.

Tavaly egy 61 éves férfit tartóztattak le, aki Róma felett 2000 méteres magasságban repült a drónjával. Ez nem csak a különböző repülési zónák megsértése miatt nem volt jó ötlet, hanem azért sem, mert abban a magasságban már embereket szállító repülők is előfordulhatnak.

2020-ban pedig egy 40 éves lengyel turistát kellett megbírságolni, akinek a drónja a Colosseum kellős közepére zuhant le. Természetesen – csakúgy, ahogy Róma teljes belvárosában – ott is tilos lett volna felszállni vele.

A műemlékekben komolyabb kár nem keletkezett, a bírságok közül pedig volt olyan, amelyik elérte a 64 ezer eurós szintet is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt