link Forrás

Montenegró legnagyobb online fogadási botrányának története

bűnügy
2022 április 25., 09:41
  • 2012-ben jegyezték be az online szerencsejátékkal foglalkozó E-Gambling Montenegro nevű céget.
  • A vállalkozás több szálon is kötődik Milo Đukanović volt montenegrói elnökhöz.
  • A cég ügyében évek óta nyomozás folyik, mert a gyanús szerint a vállalkozás szabálytalan módon adta tovább az online szerencsejáték-licenszeket.
  • A céget korábban egy magyar férfi vezette, de azt mondja, évek óta semmi köze a vállalkozáshoz, és az is meglepte, hogy vizsgálat folyik a társaság ügyében Montenegróban.
  • Cikkünk a témában errefelé.

Szerzők: Vladimir Otašević, Jovo Martinović, Marko Vešović és Király András

Közreműködött: Erdélyi Péter

Ezt a videót az Investigative Journalism for Europe (IJ4EU - Oknyomozás az EU-nak) támogatta. Az anyagban láthatóak és a szerzők véleménye nem egyezik szükségszerűen a támogatókéval.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.