Szijjártó posztban ünnepli, hogy egy magyar nyerte el a Szlovéniában a magyar kisebbségnek jártó képviselői helyet

INTERNET
április 25., 11:51
comments 4

Bödőcs Tibor lenne a NER-korszak legkirályabb humoristája? Lehet, hogy 2022. április 25-én délig valaki talán így gondolta. De mostantól nehéz nem Szijjártó Péter külügyminisztert isteníteni, aki kicsit sem vicces munkaköre ellenére képes volt annyira megőrizni a belső derűjét, hogy a következő diadaljelentés-paródiát posztolja a Facebookra:

“Tegnap egy magyar győzelem is született a szlovéniai parlamenti választáson: ismételten Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke nyerte a magyarok számára fenntartott mandátumot, így a következő négy évben is ő képviselheti a muravidéki magyarságot Ljubljanában.”

Egeszegi Krisztina 14 évesen megnyert olimpiai aranya óta nem volt ilyen váratlan magyar bravúrsiker!

Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha Magyarországon pár hete a nemzetvesztő ellenzék fut be a választásokon. Még a jobbik eset lett volna, ha a kérdéses mandátum a kongói hermafrodita főrabbi kezébe kerül!

Horváth Feri a szaúdiak ellen lőtt félóllós gólja óta nem mutatt be ekkora bravúrt, járt is érte a dicsérő poszt!

Szijjártó ma egyébként valósággal fickándozik az FB-on, a fenti mesterposztja után két órával arról publikált bejegyzést, hogy - idézem a teljes szöveget -

"A teqball a világ legfiatalabb és talán leglátványosabb sportága is. Hogy a legdinamikusabban fejlődő, az biztos, elég csak az alakuló nemzeti szövetségek vagy a játékosok számát nézni. Nagy célkitűzésünk, hogy a sportág felkerüljön az olimpia műsorára. Ennek érdekében fogunk most össze."

Na, mi ebben a fura első olvasásra? Hát az, hogy a miniszter valami okból nem írta oda, hogy kikkel tárgyalt minderről, jóllehet a mellékelt képek azt illusztrálják, hogy két ismeretlen férfival plusz Gyurta Dánielllel, az úszóból lett főtanácsadójával egyeztettek. Ha az ember rájön, hogy kik is azok ott a képeken, némileg érthetővé válik Szijjártó vagy a politikus közösségimédia-menedzserének szemérmessége.

A teqball ugyanis Gattyán György pornómilliárdos, a Fidesz választási győzelmét segítő MeMo nevű, sokak által kamupártnak tartott formáció alapítójának személyes biznisze. Borzasztóan veszteséges biznisze. A tulajdonában lévő Teqball Kft az elmúlt két lezárt üzleti évben összesen 2 milliárd forint veszteéget hozott össze, ebből 2020-ban 1,4 milliárdot. A két férfi pedig, akinek Szijjártó elfelejtett odaírni a nevét, a Gattyán-párt két politikusa, Murányi Gergely és Borsányi Gábor, utóbbi alelnöke is a pártnak.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt