Tízmilliókat csalt ki a híveitől a borsodi lelkésznő

április 25., hétfő 8:01
1

Különböző okokra hivatkozva összesen 46 millió forinttal károsította meg a híveit egy lelkésznő Borsodban, derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményéből. 2012 decemberétől egy kistelepülés lelkipásztoraként dolgozott. 2019 augusztusában aztán megkereste az egyházközség képviselőjét, akitől azzal az indokkal, hogy saját vállalkozást szeretne beindítani, 3 millió forint kölcsönt vett fel, aztán ismét kért tőle további 2,5 millió forintot.

2020 májusától augusztus végéig pedig magánszemélyektől vett fel kölcsönöket olyan hivatkozásokkal, hogy az életbiztosítását akarja lejárat előtt felszabadítani, letéti jegyét szeretné kiváltani, továbbá többször a parókia tetőszerkezetének cseréjére, javítására kért pénzt, 500 ezer - 10 millió forint közötti összegekben. Egyes sértettek esetében, rövid idő elteltével egyházi célokra ismételten újabb kölcsönösszegeket is átvett szintén milliós tételekben. Mindezt úgy, hogy ezeket a kölcsönöket nem tudta és nem is akarta visszafizetni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt