Tízmilliókat csalt ki a híveitől a borsodi lelkésznő

bűnügy
2022 április 25., 08:01
comments 1

Különböző okokra hivatkozva összesen 46 millió forinttal károsította meg a híveit egy lelkésznő Borsodban, derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményéből. 2012 decemberétől egy kistelepülés lelkipásztoraként dolgozott. 2019 augusztusában aztán megkereste az egyházközség képviselőjét, akitől azzal az indokkal, hogy saját vállalkozást szeretne beindítani, 3 millió forint kölcsönt vett fel, aztán ismét kért tőle további 2,5 millió forintot.

2020 májusától augusztus végéig pedig magánszemélyektől vett fel kölcsönöket olyan hivatkozásokkal, hogy az életbiztosítását akarja lejárat előtt felszabadítani, letéti jegyét szeretné kiváltani, továbbá többször a parókia tetőszerkezetének cseréjére, javítására kért pénzt, 500 ezer - 10 millió forint közötti összegekben. Egyes sértettek esetében, rövid idő elteltével egyházi célokra ismételten újabb kölcsönösszegeket is átvett szintén milliós tételekben. Mindezt úgy, hogy ezeket a kölcsönöket nem tudta és nem is akarta visszafizetni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.