Tömeges tesztelésbe kezdenek Pekingben

járvány
2022 április 25., 12:32

Tömeges tesztelésbe kezdtek Pekingben, miután az egyik kerületben 26 új megbetegedést jelentettek a hétvégén.

Chaoyang kerületben, ahol a megbetegedéseket regisztrálták, három körben tervezik letesztelni a kerület 3,5 milliós lakosságát. Nem ez az első alkalom, hogy a kínai hatóságok szigorúan lépnek fel a Covid-19 megjelenésére, legutóbb a 25 milliós Sanghajt zárták le két szakaszban.

photo_camera Illusztráció: Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun via AFP

A pekingiek valószínűleg egy Sanghajhoz hasonló lezárástól tarthatnak, mert a tesztelés hírére megrohamozták a boltokat, hogy élelmet halmozzanak fel otthon, ezért a szupermarketek még a nyitva tartásukat is meghosszabbították.

A félelem nem teljesen alaptalan, ugyanis az állami médiában megszólaló egészségügyi szakemberek arról beszéltek, hogy a tesztelés eredményétől teszik függővé, szükség lesz-e bizonyos területek lezárására. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.