A Pride szervezői szerint lesz felvonulás, nagyobb, mint az előző

POLITIKA
2022 április 26., 13:26
comments 4

Három rövid szót szeretnénk mondani: megtartjuk a felvonulást! - reagálták a Pride szervezői azt követően, hogy a Mi Hazánk Mozgalom bejelentette, lefoglalták a felvonulás útvonalát. A menet rendezői szerint az idei "nagyobb lesz, mint az előző volt, több programmal jelentkezünk, mint eddig bármikor, olyan meglepetésekkel és izgalmakkal készülünk, melyektől majd minden résztvevőnek leesik az álla."

Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk.

- írják a szervezők. Hozzáteszik:

a Budapest Pride Felvonulás nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról. Hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.