Az orosz belügyminisztérium körözést adott ki a Pussy Riot egyik tagja ellen

külföld
2022 április 26., 12:34
comments 5

A Pussy Riot tagja, Marija Aljohina felkerült a körözési listára – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség belügyminisztériumi forrásra hivatkozva.

Április 21-én egy moszkvai bíróság Aljohina büntetését feltételes szabadságvesztését átminősítették letöltendőre: 21 napra kellene bevonulnia.

photo_camera Marija Aljohina 2017. március 12-én Hollywoodban. Fotó: Valeria Macon/AFP

Januárban Aljohina kétszer később tért haza a tervezett időpontnál, március 30-án pedig levágta az elektronikus karkötőjét, amiért figyelmeztetést kapott. A Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat felhívta a büntetés elől rosszindulatúan kibújó aktivistát, és bírósághoz fordult.

Február óta Marija Aljohinát háromszor is letartóztatták a náci jelképek nyilvános bemutatásáról és a rendőrséggel szembeni engedetlenségről szóló törvényekre hivatkozva. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.