Beszámolt az M1 a mindenkit megterhelő inflációról

párhuzamos valóság
2022 április 26., 09:11
comments 8

„Miközben Európa-szerte folyamatosan nő az infláció, Magyarországon a kormány által bevezetett árstopok és a rezsicsökkentés hozzájárulnak a drágulás fékezéséhez” – hangzott el az M1-en április 25-én. Ehhez pedig hozzátették, hogy „tízből nyolcan megterhelőnek érzik az inflációt Ausztriában”. Ezután egy bejátszásban egy osztrák férfi panaszkodott arról, hogy „szinte minden drágább lett”. De azt is megtudhattuk, hogy „amíg itthon húsvétkor tele voltak vásárlókkal a boltok, addig Ausztriában a várakozásokkal ellentétben elmaradt a húsvéti vásárlási roham”.

link Forrás

Ezen felül kiderült még az is, hogy „Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően nem kell aggódniuk a magyaroknak amiatt, hogy drasztikusan megemelkedne az áram vagy a gáz ára”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.