Szlovákia a lehető leghamarabb kiváltaná az orosz földgázt és kőolajat

külföld
2022 április 26., 15:06
comments 3

Szlovákia kormánya minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az ország a lehető leghamarabb függetlenné váljon az Oroszországból érkező földgáz- és kőolajimporttól, jelentette ki Richard Sulík gazdasági miniszter az Expres rádió "Brano Zavodsky Live" című beszélgetős műsorában. Az MTI szerint a tárcavezető hozzátette:

"ezt azonban egyszerűen lehetetlen végrehajtani egyik napról a másikra. Röviden: nem lehet felgyorsítani bizonyos folyamatokat. De nagyon keményen dolgozunk rajta, és igyekszünk felgyorsítani mindent, amit csak tudunk."

Sulik ugyanekkor kijelentette: a szlovák állami földgázipari vállalat (SPP) euróban fog fizetni a földgázért az orosz nemzeti banknak, amely az összeget átváltja rubelre, és ezt a már rubelben számított vételárat utalják át az orosz Gazpromnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.