Tiborcz üzlettársa elkezdheti átépíteni Zugló központját

április 26., kedd 12:57
9

Megkapta az építési engedélyt a Tiborcz István üzlettársa által tervezett iroda- és lakáskomplexum első épülete, és a fejlesztés, amit a kormány kiemelt beruházásnak nyilvánított, várhatóan a rozsdaövezeti besorolást is megkapja – írja a HVG, ami szerint emiatt akár a kedvezményes 5 százalékos lakásáfa is visszaigényelhető lehet, és ez jelentős versenyelőnnyel kecsegtet.

A fejlesztést a Bayer Construct csoport végzi, a milliárdos Balázs Attila érdekeltsége, aki a kormányfő vejével és Mészáros Lőrinccel is üzletelt. Nem ez az első eset, hogy a kormány megkönnyíti Balázs Attila beruházását.

Tiborcz István és Orbán Viktor Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az Építészfórum a fővárosi kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának hirdetménye alapján azt írja, a Bosnyák tér mögött, a Csömöri út-Rákos-patak-Bosnyák utca-Mosztár utca által határolt területen a Zugló City Centre -projektben elsőként egy 162 lakásos, 8 emeletes és két felszín alatti szinttel rendelkező lakóépület épülhet két üzlettel.

Várhatóan 2024-ig fel is épül a Zaha Hadid Architects építésziroda és a LAND Italia által jegyzett fejlesztés első üteme. Közel ezer lakás és egy sor irodaház épülhet 2029-ig az egykori Csömöri úti edzőpálya helyén.

A HVG szerint a Bosnyák tér önkormányzat által tervezett megújítása viszont csúszni fog.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt