Tiborcz üzlettársa elkezdheti átépíteni Zugló központját

Budapest
2022 április 26., 12:57
comments 9

Megkapta az építési engedélyt a Tiborcz István üzlettársa által tervezett iroda- és lakáskomplexum első épülete, és a fejlesztés, amit a kormány kiemelt beruházásnak nyilvánított, várhatóan a rozsdaövezeti besorolást is megkapja – írja a HVG, ami szerint emiatt akár a kedvezményes 5 százalékos lakásáfa is visszaigényelhető lehet, és ez jelentős versenyelőnnyel kecsegtet.

A fejlesztést a Bayer Construct csoport végzi, a milliárdos Balázs Attila érdekeltsége, aki a kormányfő vejével és Mészáros Lőrinccel is üzletelt. Nem ez az első eset, hogy a kormány megkönnyíti Balázs Attila beruházását.

Tiborcz István és Orbán Viktor
photo_camera Tiborcz István és Orbán Viktor Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az Építészfórum a fővárosi kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának hirdetménye alapján azt írja, a Bosnyák tér mögött, a Csömöri út-Rákos-patak-Bosnyák utca-Mosztár utca által határolt területen a Zugló City Centre -projektben elsőként egy 162 lakásos, 8 emeletes és két felszín alatti szinttel rendelkező lakóépület épülhet két üzlettel.

Várhatóan 2024-ig fel is épül a Zaha Hadid Architects építésziroda és a LAND Italia által jegyzett fejlesztés első üteme. Közel ezer lakás és egy sor irodaház épülhet 2029-ig az egykori Csömöri úti edzőpálya helyén.

A HVG szerint a Bosnyák tér önkormányzat által tervezett megújítása viszont csúszni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.