Három drogdílert ítéltek szabadságvesztésre Budapesten

bűnügy
2022 április 27., 16:58

Egytől hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélt három drogdílert a Budapest Környéki Törvényszék.

Kedden két vádlottat - az első- és a harmadrendűt ítéltek el első fokon, nem jogerősen, harmadik társuk, a másodrendű vádlott már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így őt már korábban elítélték - írja közleményében a bíróság.

A vádlottak 2017 végétől fogyasztották és értékesítették is a kábítószereket, elsősorban speeddel, marihuánával, kokainnal és ecstasyval üzleteltek. Ellenük jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem és felbujtóként elkövetett bűnpártolás miatt hét év fegyházbüntetésre ítélte és elrendelte egy korábbi felfüggesztett 1 év 3 hónapos börtönbüntetése végrehajtását.

A harmadrendű vádlottat a bíróság bűnpártolás és kábítószer birtoklása miatt egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mivel az ügy másodrendű vádlottja már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a törvényszék őt korábban négy év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész az első- és a harmadrendű vádlott büntetésének súlyosításáért, az első- és harmadrendű vádlott védője pedig felmentésért, illetve az ítélet enyhítéséért fellebbezett - közölte a törvényszék. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.