Mihez kezdjen az ellenzék a következő 4 évben?

Május 2-án tartja alakuló ülését az Országgyűlés. Az elmúlt napokban élénk diskurzus zajlott az ellenzéki politikusok között arról, hogyan vegyék fel a küzdelmet az újabb kétharmados Fidesz-KDNP kormány túlhatalmával szemben.

Hadházy Ákos, aki Zuglóban szerzett egyéni mandátumot, több alkalommal (például ebben a 444-en megjelent interjúban) is jelezte, hogy az ellenzéki munkának teljes mértékben meg kell újulnia, egy áldemokráciában ugyanis csak valódi ellenzék győzheti le a kormányt. Ehhez Hadházy szerint többek közt az Országgyűlésben végzett látszattevékenység helyett érdemi terepmunkára lenne szükség.

A budapesti 6-os körzetből bejutott Jámbor András teljesen más álláspontot képvisel: amint azt nemrég kifejtette, szerinte igenis van értelme a parlamenti munkának. Ahogy azt a Magyar Narancsnak adott interjújában is hangsúlyozta: „Ennek a parlamenti munkának lesz az egyik fontos része az, hogy megpróbálom a programomban szereplő ügyeket elvinni addig, amíg nem lesz annyira kényelmetlen a Fidesznek az, hogy elhallgatják, hogy muszáj legyen ezekről nekik is beszélniük”.

A két, egymástól hangsúlyosan eltérő álláspontot képviselő politikust beszélgetésre hívtuk , hogy megvitassák:

  • Mi egy ellenzéki képviselő feladata, hogyan tud dolgozni?
  • Milyen eredményeket lehet elérni a Parlamentben?
  • Hogyan kell építkezni a "terepen"?
  • Kiket kell megszólítania az ellenzéknek?

A 17 órakor kezdődő műsort a 444 Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is lehet majd követni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt