link Forrás

Mihez kezdjen az ellenzék a következő 4 évben?

POLITIKA
2022 április 27., 12:55
link Forrás

Május 2-án tartja alakuló ülését az Országgyűlés. Az elmúlt napokban élénk diskurzus zajlott az ellenzéki politikusok között arról, hogyan vegyék fel a küzdelmet az újabb kétharmados Fidesz-KDNP kormány túlhatalmával szemben.

Hadházy Ákos, aki Zuglóban szerzett egyéni mandátumot, több alkalommal (például ebben a 444-en megjelent interjúban) is jelezte, hogy az ellenzéki munkának teljes mértékben meg kell újulnia, egy áldemokráciában ugyanis csak valódi ellenzék győzheti le a kormányt. Ehhez Hadházy szerint többek közt az Országgyűlésben végzett látszattevékenység helyett érdemi terepmunkára lenne szükség.

A budapesti 6-os körzetből bejutott Jámbor András teljesen más álláspontot képvisel: amint azt nemrég kifejtette, szerinte igenis van értelme a parlamenti munkának. Ahogy azt a Magyar Narancsnak adott interjújában is hangsúlyozta: „Ennek a parlamenti munkának lesz az egyik fontos része az, hogy megpróbálom a programomban szereplő ügyeket elvinni addig, amíg nem lesz annyira kényelmetlen a Fidesznek az, hogy elhallgatják, hogy muszáj legyen ezekről nekik is beszélniük”.

A két, egymástól hangsúlyosan eltérő álláspontot képviselő politikust beszélgetésre hívtuk , hogy megvitassák:

  • Mi egy ellenzéki képviselő feladata, hogyan tud dolgozni?
  • Milyen eredményeket lehet elérni a Parlamentben?
  • Hogyan kell építkezni a "terepen"?
  • Kiket kell megszólítania az ellenzéknek?

A 17 órakor kezdődő műsort a 444 Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is lehet majd követni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.